Du er velkommen til at kontakte os, hvis du har spørgsmål eller kommentarer.

Forekommer der nikkel i jeres mascara?

Når man laver en sort mascara er der primært to farvestoffer man bruger, enten jern oxid eller carbon black. Vi har valgt at ikke bruge carbon black, fordi den plejer at være i nano-form, hvilket vi gerne vil undgå.
Jern oxid (CI 77499) vil altid indeholde sporemner af nikkel, men koncentrationen kan variere meget alt efter hvor og hvordan den er fremstillet. Det er ulovligt i EU at tilsætte fri nikkel - men det er ikke muligt at fremstille en sort mascara, der hverken indeholder nano eller spor af nikkel.

Vi har flere Allergy Certified godkendte mascara i vores sortiment. Et af de hårdeste kriterier AllergyCertified har, er netop nikkelindholdet. De har en meget stram grænse for hvor meget nikkel, der må forekomme i et produkt. Nikkelindholdet i vores certificerede mascaraer er så tilpas lavt, at der er minimal risiko for, at få en allergisk reaktion, selv hos personer der allerede har nikkelallergi. Det vil sige at det forekommer i en koncentration hvor der ikke er dokumenteret en allergisk reaktion. Uden dette minimale nikkelindehold, ville vi ikke have fået vores mascaraer certificerede. 

Jeg har allergi, kan jeg bruge jeres produkter?

Vi på Nilens Jord får ofte positive tilbagemeldinger fra glade kunder med allergier såsom parfume allergi og nikkelallergi som tåler vores produkter - men vi må understrege: vi kan ikke garantere, at alle de ingredienser vi bruger tåles af dig.

Nilens Jord er make-up og hudpleje med stor fokus på ingredienserne. Vi tilsætter ikke unødvendige indholdsstoffer og alle ingredienser skal bidrage til at højne kvaliteten på vores produkter. Nilens Jord er helt uden parfume, æteriske olier, parabener og der tilsættes ligeledes ikke mistænkte hormonforstyrrende stoffer.

Hvis du har fået bekræftet allergi af en læge, kan du bede ham om at få nedskrevet de ingredienser du ikke tåler. Dette vil hjælpe når du er ude og køber vores Make-up og hudpleje, da alle ingredienser er oplyst på emballagen.

Mange som henvender sig til os, har allergi overfor sporemner der kan forekomme i farvestoffer. Farvestoffer står skrevet på vores æsker deklareret som CI efterfulgt af et femcifret nummer.

Det er meget svært, hvis ikke umuligt, at lave et make-up produkt som tåles ubetinget af alle. Til sammenligning tåler nogle mennesker ananas og andre slet ikke, til trods for at frugten er både sund og ikke tilsat smag og konservering. Vores hud er forskellig og reagerer individuelt.

Tester I på dyr?

Nilens Jord tillader ikke dyreforsøg af vores produkter og ingredienser– og via lovgivningen er dette heldigvis også blevet forbudt.

Er Nilens Jord make-up vegansk?

Nilens Jord er ikke udviklet til veganere, og har ikke til hensigt at være et vegansk make-up mærke, så der kan forekomme bivoks og/eller andre animalske ingredienser i nogle af produkterne. Alle ingredienser i sortimentet er også oplyst på emballagen, så her kan du læse meget mere. Du er velkommen til at henvende dig med et/flere specifikke produktnumre, så kan vi oplyse om det.

Indeholder Nilens Jord make-up ingredienser med animalsk oprindelse?

Ja, der kan forekomme bivoks og/eller andre animalske ingredienser i nogle af produkterne. Alle ingredienser i sortimentet er også oplyst på emballagen, så her kan du læse meget mere.

Indeholder Nilens Jord make-up MI?

Nej.

Bæredygtighed

Nilens Jord tager ansvar for at mindske påvirkningen af miljøet og værne om klodens ressourcer, og vores arbejde med bæredygtighed er under konstant udvikling. Ambitionen er dagligt at mindske påvirkningen af såvel det nære som det globale miljø. Indsatsen er fokuseret både omkring vores kosmetiske produkter såvel som vores hudpleje- og solserie.

Et af de områder som Nilens Jord fremadrettet særligt vil stille skarpt på, er forbruget af plastik. Vi har gennem flere år haft fokus på at nedbringe vores forbrug af emballage. På vores Skin Care linje er størstedelen af den anvendte emballage genanvendelig, og på vores makeup linje har vi til eksempel reduceret plastikforbruget med 15% ved at udskifte emballagen på vores nyeste Mineral Foundation.

Vi arbejder desuden kontinuerligt på at mindske vores CO2 aftryk gennem udvikling af processerne i hele organisationen. Således bestræber vi os på, at de fleste råvareindkøb, hvor muligt, tilvejebringes i Europa for at minimere vores CO2-aftryk fra transport.

Til produktion af vores kartonemballager, anvendes træer fra de svenske skove. Dette til dels for at transportafstanden minimeres og dermed mængden af CO2 udslip. Ved at anvende svensk træ bidrager Nilens Jord derfor samtidig til, at miljøet i de udsatte regnskove ikke belastes yderligere.

For hvert træ der fældes til produktion af kartonemballager, plantes der 4 nye frøplanter, som bliver til unge nye træer som binder relativt mere kulstof end gamle træer. Vores leverandør af emballage har en horisont på 100 års planlægning, som skal lægge grundlaget for de næste 100 års produktion af papemballager.

Langt størstedelen af Nilens Jords produkter sælges gennem Matas og via deres retursystem har vores kunder mulighed for at returnere den tomme emballage til genanvendelse.

Menneskers sundhed og sikkerhed har altid været af højeste prioritet hos Nilens Jord, og vi har altid forpligtet os til at tage hensyn til hudens sundhed.

Vi udvikler udelukkende hudvenlige produkter, som alle er 100% parfumefrie, og vi arbejder med en ”Black Liste” på over 250 ingredienser, som vi ikke ønsker at have i vores produkter bl.a. fordi flere af disse ingredienser er mistænkte for, at være hormonforstyrrende eller skadelige for miljøet. Således har vi f.eks. udfaset ingrediensen zinc oxide i hele vores sortiment (2020, marts), da ingrediensen er mistænkt for at være miljøbelastende.

Da vores inspirationskilde til farver er naturen er vores fokus ikke blot på naturen over jorden, men også under vandet. Derfor har vi udviklet en solserie som indeholder nogle af de mest miljøvenlige solfiltre der er, så du trygt kan bade i havet med omsorg for både din hud og miljøet.

I gennemsnit er 70 % (2020, Jan) af Nilens Jords produktsortiment certificeret med det internationale allergimærke, AllergyCertified. Denne mærkning er din garanti som forbruger for, at der ikke er anvendt kendte allergener eller allergifremkaldende konserveringsmidler i produkterne. Hver enkelt ingrediens i produktet er vurderet af en toksikolog. Produkter som bærer mærkningen AllergyCertified er forbrugerens pejlemærke, hvis man ønsker at undgå unødvendig kemi og gerne vil minimere risikoen for allergiske reaktioner. AllergyCertified mærket gælder for alle medlemmer af familien, både voksne og børn.

Forbrugerrådet ”Tænk Kemi” vejleder om, hvorledes forbrugere kan undgå eller minimere anvendelsen af særlige uønskede stoffer, eksempelvis allergifremkaldende, miljøbelastende eller andre som mistænkes for at være kræftfremkaldende eller hormonforstyrrende. Den seneste opdatering af de registrerede Nilens Jord produkter viser således, at 87% (2020, Jan) af de scannede produkter opnår en ”A kolbe”. Dvs. at produkterne ikke indeholder miljøbelastende stoffer.

HJERTESAGER

Vi anerkender, at man som ansvarlig virksomhed har en række forpligtelser, som ikke udelukkende er begrænset til udvikling og produktion af produkter.

Mineralet Mica, er en hyppig anvendt ingrediens i makeup, og i flere lande findes miner, hvor der anvendes børnearbejde. Børns rettigheder skal respekteres og som en social ansvarlig virksomhed, tolererer vi selvsagt ikke, at der anvendes børnearbejde i fremstillingen af vores produkter. Dette krav opfylder alle vores underleverandører og således bidrager Nilens Jord til FN´s verdensmål nr. 8 (delmål 8.7) om at udrydde børnearbejde.

Hvert år bidrager Nilens Jord desuden med velgørende donationer for at fremme udsatte børn og unges livsvilkår.

I EU er det ikke tilladt at udføre dyreforsøg på kosmetiske ingredienser eller produkter, hvilket stemmer overens med Nilens Jord værdier.

Den frivillige forening LGFB – Look Good Feel Better er kosmetikbranchens støtte til kvinder med kræft. På LGFB´s kurser lærer deltagerne, hvordan man ved hjælp af god hudpleje kan give huden fugt og næring, og hvordan man ved hjælp af forskellige make-up teknikker kan dække det, der skal dækkes og genskabe eller simulere det, der er mangler i form af mistet bryn og vipper. Nilens Jord støtter både foreningen økonomisk og bidrager med produkter til de over 1300 toilettasker med makeup, der uddeles til kvinder med kræft hvert år.

En stor del af virksomhedens ansatte såvel som kunder er kvinder, og vi arbejder aktivt for at sikre et andet af FN´s verdensmål, nemlig ligestilling blandt kønnene. Ligestilling mellem kønnene er en helt basal værdi hos Nilens Jord, hvor vi altid har rekrutteret ud fra kompetence frem for køn, og dette gælder naturligvis også på alle ledelsesniveauer (FN´s verdensmål nr. 5).