HISTORIK

Make-up serien Nilens Jord grundlægges i 1982. Brandet er grundlagt af Lars Jacobsson, er dansk og navnet inspireret af de gamle ægyptere, da Lars altid har været meget imponeret af deres fænomenale evne til at udvikle make-up og krukker til opbevaring af denne.

I årene efter møder Lars hans kone Berit, og sammen udvikler de Nilens Jord produkterne kompromisløst på kvaliteten og med øje på, hvad skandinaverne efterspørger indenfor toner og nuancer. Benhårdt arbejde belønner sig, og det lykkes at gøre brandet Nilens Jord til en attraktiv og efterspurgt mærkevare.

NILENS JORD – ET BRAND MED HOLDNING!

Ingen parfume

Som de første i Danmark beslutter de i 90’erne at fjerne parfumen fra produkterne. Begrundelsen er, at kvalitet er nøgleordet for Nilens Jord – og at parfume ikke tilfører kosmetik kvalitet, men er et unødvendigt indholdsstof.

At fjerne parfumen var banebrydende for sin tid og en meget stor satsning for Nilens Jord. De holdt vejret og krydsede fingrene, men kunne dog hurtigt ånde lettet op, da den kvalitetsbevidste danske kvinde meget hurtigt forstod budskabet og tanken bag.

Ingen parabener

Det var derfor ikke en svær beslutning at fjerne parabenerne fra serien, og igen var Nilens Jord det første brand i Danmark, som kunne lancere en parfumefri og parabenefri make-up serie.

Ingen æteriske olier

Mange forbrugere er ikke opmærksomme på hvad æteriske olier egentlig er. Æteriske olier er den naturlige parfume i en ingrediens – fx lavendel og kamille. Sandheden er dog, at æteriske olier er lig med parfume, og disse er ligeså allergifremkaldende som tilsat parfume. At fjerne de æteriske olier fra produktet lå derfor i åbenlys forlængelse af tråden hos Nilens Jord.

Allergi-certificeret hudplejeserie

Mange nye produkter kommer til hele tiden og Nilens Jord er meget mere end solskinspudder. Den lille lerkrukke er smukt omgivet af en komplet make-up serie, og som noget helt nyt har Nilens Jord introduceret en hudplejeserie, der omfatter ansigtspleje og rensepleje. Her er alle produkter ligeledes helt fri for parfumer – og hudplejeserien kan ydermere bryste sig af, at have fået det internationale stempel AllergyCertified, som er forbrugerens garanti for, at produktet er hudvenligt.