allergy certified sort

AllergyCertified

Hvad betyder AllergyCertified logoet?
AllergyCertified er et internationalt allergimærke, du skal kigge efter på dine produkter, hvis du har hudallergi eller gerne vil minimere risikoen for at udvikle hudallergi.

Hvad er allergi?
Allergi er en fælles betegnelse for forskellige sygdomme, hvor symptomerne kommer, fordi helt almindelige funktioner i vores immunforsvar overreagerer. Ved hudallergi opstår udslæt på huden, når den er i kontakt med et eller flere stoffer, immunforsvaret har mistet tolerance overfor, f.eks. stoffer i hudpleje, smykker, maling, vaskepulver etc. Eksempler på allergifremkaldende stoffer kan være parfumestoffer, konserveringsmidler, UV-filtre i solcremer og nikkel. 

Der er stærke indikationer på at antallet af tilfælde med hudallergi er i stigning, også i Danmark. Desuden viser helt nye danske tal, at der især hos børn og unge er en stigning i hudallergi overfor parfumestoffer og bestemte konserveringsmidler (https://www.videncenterforallergi.dk/contact-allergy-in-danish-children-current-trends/).

Parfumestoffer er en af de hyppigste årsager til hudallergi. Af disse parfumestoffer skal 26 stk. ifølge lovgivningen deklareres på produktets ingrediensliste, så ingredienserne nemt kan identificeres og produktet fravælges, hvis man ikke ønsker at huden eksponeres for disse parfumestoffer.
Men ifølge Videnscenter for Allergi er der dog mere end 120 parfumestoffer der kan forårsage hudallergi, som også er kendt som allergisk kontakteksem. 
Nilens Jord går endnu længere og har således en liste på mere end 250 forskellige ingredienser (inkl. parfumestoffer), vi ikke ønsker at bruge i vores produkter. 

Er økologisk/naturlig hudpleje sundere end ikke-økologisk?
Det korte svar er nej – kosmetik- og hudplejeprodukter er ikke nødvendigvis sundere for dig, fordi indholdet er dyrket økologisk. Miljøet har godt af det, men vores hud (og immunforsvar) kan ikke skelne et produkts oprindelse. Ifølge Videncenter for Allergi er ”faktisk den hyppigste årsag til parfumeallergi naturlige ekstrakter”. Også de ekstrakter som er dyrket økologisk.

Hvorfor har Nilens Jord produkter som er mærket med AllergyCertified logoet?
Da huden er vores største organ, handler det om at passe på dets sundhed. Ifølge Nilens Jord gøres dette ved at bruge produkter, der tager højde for mistænkte hormonforstyrrende stoffer, samt stoffer der kan give irritation og allergi. Ved at bruge sådanne produkter, minimeres hudens udsættelse for uønsket kemi.

Når du vælger produkter med et AllergyCertified logo, kan du være tryg ved, at en toksikolog har lavet en nøje risikovurdering af hver eneste ingrediens og råvare i produktet. Dette for at sikre at du ikke bliver udsat for mistænkte hormonforstyrrende stoffer og får en forhøjet risiko for irritation og udvikling af en allergisk reaktion. Det vil sige, at produkterne har mindst muligt potentiale for at give allergi. 
Når det angår gravide, er AllergyCertified også noget skrappere end andre mærkningsordninger i Danmark.

Når Nilens Jord udvælger ingredienser, er det altid med størst muligt hensyn til forbrugeren. Vi bruger således kun ingredienser, vi kan stå inde for.

Nilens Jord
Skin friendly cosmetic – Like beauty should be